Actueel‎ > ‎

Terugblik op een inspirerend symposium rond de verwijsindex: ‘Samenwerking zichtbaar’

Geplaatst 29 jan. 2018 04:29 door Simone Langerak   [ 11 dec. 2018 02:44 bijgewerkt ]

Op 25 januari jl. heeft het symposium rond de verwijsindex “Samenwerking Zichtbaar” plaatsgevonden. Het was een geslaagd symposium!

 

Na een algemeen deel waarin de kennis over de verwijsindex weer even werd opgefrist en na de bevlogen woorden van Judith Ludding, hoofd JGZ van de GGDrU, tekenden vertegenwoordigers van Altrecht GGZ, GGDrU, De Rading, Samen Veilig Midden Nederland, Youké en Reinaerde ter plekke het aangepaste convenant. Daarna kwam Nadia als ervaringsdeskundige aan het woord.

 
Nadia heeft haar levensverhaal vertelt en daarbij aan de aanwezigen uitgelegd hoe de verwijsindex voor haar een verschil had kunnen maken. Het had haar kunnen helpen als de betrokken partijen eerder hadden kunnen vinden en daar waar nodig, met elkaar contact hadden gehad.”

Kortom, zoek contact met andere professionals en/of mensen uit de eigen kring rond het gezin om de puzzelstukjes aan informatie bij elkaar te leggen en gebruik daarbij de verwijsindex. Duidelijk is dat geen enkele professional in zo’n ingewikkelde situatie alleen kan handelen. Zorgen dat er verandering in de situatie komt in het belang van het kind doe je samen.

 

Het symposium werd - na de stuk voor stuk interessante workshops over privacy en de wet, professioneel handelen en over het gebruiken van de verwijsindex in de praktijk - afgesloten met een centrale boodschap: ‘werken met de verwijsindex moet, het mag en zorg dat je het kan en doet.’

 

De organisatie was in handen van Kristin Gerritsen, Carin Bos en Simone Langerak - regiobeheerders verwijsindex Utrecht West, Zuidoost en Lekstroom met ondersteuning van Marije van Grol – beleidsfunctionaris verwijsindex

 

Voor Nadia en meer inspirerende verhalen: www.jijmaakthetverschil.nu

Comments