Actueel‎ > ‎

Jeugdcanvas

Geplaatst 9 okt. 2013 05:24 door Monique Westerlaken

Alle 1354 gebruikers uit de regio’s Utrecht West, Zuid-Oost en Lekstroom hebben op 15 juli onderstaand mailtje gehad. Elke gebruiker krijgt hiermee een tool tot zijn beschikking waarmee een soort foto/een beeld gemaakt kan worden van een Casus. 


Mocht de inlog niet werken, graag een mailtje naar de helpdeskmail@multisignaal.nl

Inhoudelijke feedback graag via het webformulier 


Beste gebruikers verwijsindex regio Midden-Nederland,  

 

Wij bieden jullie een mooi zomervakantie cadeautje: JeugdCanvas!

 

JeugdCanvas is een tool die kan helpen bij het bespreken van casussen, een webbased applicatie (werkt goed op een tablet) waarin een (gezamenlijk) beeld kan worden geschetst van een situatie, de problemen, de betrokken professionals en bijvoorbeeld de zwaarte van of prioriteitstelling bij een casus.

 

Inloggen op JeugdCanvas kan via www.jeugdcanvas.nl, gebruikmakend van de volgende inloggegevens:

 

E-mailadres: [e-mail]

Wachtwoord: [wachtwoord]

 

De eerste keer dat je inlogt, word je gevraagd je wachtwoord te wijzigen.

 

Waarom bieden wij jullie JeugdCanvas? Als het goed is, zijn jullie op de hoogte van het bestaan vanwww.verwijsindex.tv. Op dit platform staan diverse filmpjes die je kunt gebruiken bij bijvoorbeeld uitleg over wat is de verwijsindex, bij gesprekken met ouders of om wat meer te leren over de privacy rondom de verwijsindex. Kortom een kanaal wat je kan helpen bij de uitvoering van je werk en bij de samenwerking rondom de zorg voor kinderen.

 

Bij de aansluiting van de regio Utrecht op dit platform hebben wij besloten om geen filmpje te maken, maar een tool die kan helpen bij het bespreken van casussen. Beelden zijn vaak krachtiger dan woorden én eenduidiger in hun interpretatie. Met deze beelden kunnen ouders ook makkelijker zelf hun prioriteiten aangeven en hierdoor ook meer regie voeren. Wij zijn dan ook heel trots om jullie als gebruiker “JeugdCanvas“  te kunnen aanbieden.

 

De eerste reacties van de professionals zijn positief en we hopen dat jullie er ook blij mee zijn. Wij ontvangen graag jullie reacties via het feedbackformulier op onze website: www.verwijsindexmiddennederland.nl

 

Monique Westerlaken, Projectleider Verwijsindex Midden Nederland.

Anouk Gommans, Directeur MULTIsignaal      

 

Link: feedbackformulier:

https://docs.google.com/a/verwijsindexmiddennederland.nl/forms/d/1WNjBImE1Q8AddtrOlA9MtB2wvJPibdLUjRdqSqbcBIE/viewform

 

http://www.jeugdcanvas.nl/

 

Ben benieuwd naar de reactie!

Comments