Actueel‎ > ‎

Aanpassingen n.a.v. de AVG d.m.v. een addendum toegevoegd aan het samenwerkingsconvenant

Geplaatst 22 mei 2018 01:50 door Simone Langerak   [ 22 mei 2018 01:59 bijgewerkt ]

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.

 

Voor het aangepaste Samenwerkingsconvenant Regionale Verwijsindex regio’s Utrecht Zuidoost, Lekstroom en Utrecht West (2017), dat vorig jaar oktober door alle gemeenten is ondertekend en inmiddels bij alle aangesloten organisaties ligt ter ondertekening, gelden een aantal aanpassingen naar aanleiding van de AVG.

Middels een addendum (oplegger) worden deze aanpassingen toegevoegd aan bovengenoemd convenant.

 

Eveneens wordt het addendum toegevoegd aan het nog bestaande Samenwerkingsconvenant voor de Verwijsindex@risk in de regio Lekstroom en Utrecht Zuidoost (2009) en aan het nog bestaande Samenwerkingsconvenant voor de Verwijsindex@risk in de regio Utrecht West (2009)

 

De aanpassingen zoals vermeld in het addendum en middels het addendum onderdeel uitmakend van het convenant zijn per 24 mei 2018 van kracht.

 

Het addendum is terug te vinden in de bijlage van dit bericht en onder documenten in de menubalk links onder de map Samenwerkingsconvenant regionale verwijsindex

 

Ċ
Simone Langerak,
22 mei 2018 01:50
Comments